kLik

Nápad na vznik této skupiny dostal v květnu roku 2015 Jack-3D (Voňka Jan), který tímto opustil skupinu ArtWaY, kterou už nechtěl zamořovat svými demy pro PC platformu. Nápad na její založení už měl od roku 2012, což se o tři roky později stalo zkutečností. Název kLik (“click”) má znamenat že dema nevytváří, jen je tvoří pár kliknutími myší. Veškerá tvorba totiž probíhá pomocí demo skriptů, což je ovšem jen cesta jak nějaké demo vytvořit.

A veškerá tvorba jeho dem pro PC platformu i pod hlavičkou skupiny ArtWaY, byla vždy věnována Amize jako takové. A ačkoli Jack-3D není sám programátorem, snažil se najít nějaký způsob jak něco vytvořit. A tuto možnost mu daly skripty pro tvorbu dem. A to není důvod tuto tvorbu považovat za něco méně cenného. V nadšení pro demo scénu jako takovou není v naší komunitě nikdo nadšenější, než právě Jack-3D. Jako hudebníka se mu podařilo získat Lookeho (Táborský Lukáš), který jeho demům poskytuje ten pravý zvuk.

V roce 2016 se skupina opět vrátila k Amiga platformě a Karate skriptu, kdy vytvořila své první demo - nedemo na scene akci Function 2016. V roce 2019 uvedla své zatím poslední invitation na akci RESETkání 2019 v Brně, kterou Jack-3D představil na akci Revision 2019.

You have no rights to post comments