Amigans

Oficiální vznik této skupiny se datuje přesně na 1. leden 2006, kdy se na jejím založení domluvil Wayne (Kadlec Václav) a BLAyEn (Ambrož Michal) při jedné ze společných konverzací na IRC. Skupina byla původně založena jako podskupina ArtWaY. Nápad na její vytvoření vznikl ve chvíli, kdy si uvědomili, že aby tak do ní mohli začít nabírat začínající scenery, u kterých nebyla jasná kvalita jejich výsledné produkce. Do ArtWaY tak měli být lanařeni jen zkušení sceneři, aby tak nepoklesla kvalita produkce nebo dokonce pověst skupiny ArtWaY.

BLAyEn dostal hned na začátku odpovědnost za vytvoření internetových stránek a Wayne měl na starost nabírání dalších lidí do skupiny. Po vytvoření webu tak byl jako první člen oficiálně přijat právě BLAyEn. Postupem času pak BLAyEn nabral do skupiny ještě další tři lidi - Marka, Flegyho a Falcona. Ti měli přispívat na web, ale na samotné produkci se nakonec nikdy nepodíleli. Jejich aktivita však časem ustala a ze skupiny byli vyloučeni.

Wayne následně přibral ještě další tři členy a tak se skupina rozrostla o Jacka-3D (3D grafika), NiQ (hudba) a Factor6 (hudba). První společnou produkcí se stala pozvánka ArtWay 2006 invite ve spolupráci se skupinou ArtWaY, na které spolupracoval i Fob (logo), Nula (hudba) a Wayne (vše ostatní).

První samostatnou produkcí pak byla v srpnu pozvánka Bytefest 2006 Invite, na které pracoval Wayne a Jack-3D ve skriptovacím jazyce Karate. To pak nastavilo směr tvorby všech dalších produkcí skupiny. O dva měsíce později, v listopadu se pak objevila ještě pozvánka na akci Prase Party 11 Intro, na které však už pracoval jen Wayne (také v Karate). V produkci pak nastala delší pauza.

Na začátku dubna roku 2008 pak skupina uvedla také v Karate intro JoinTro 2008, na kterém pracoval Wayne, Blayen a externě jako hudebník i Nooly (Nedvěd Vojtěch). Poslední produkce skupiny se objevila až o čtyři roky později. Jednalo se o intro RESETkani 2012, na kterém pracovalo zatím nejvíce lidí v dějinách skupiny. O programování v Karate se postaral jako obvykle Wayne, tentokrát však i s pomocí GHH. Grafiku pak měl na starost Blayen, Factor6, Jack-3D i Wayne. O ozvučení se postaral Factor6.

To byla poslední oficiální produkce této skupiny. Nicméně už v červenci 2010 začal pod názvem této skupiny znovu vystupovat NiQ (Pok Pavel). Nicméně jeho tvorba neměla s Amigou už nic moc společného, protože začal vydávat věci jen pro ZX Spectrum.

You have no rights to post comments