Poison

PřezdívkaCivilní jménoMěstoVěkModulůArchiv
Poison
Pešout Marek Kutná Hora 45 let 10 Stáhnout
K Atari se dostal už v roce 1990, kdy mu ho přivezl z Německa jeden řidič kamionu z ČSAD, kterého o to požádala máma, která tam pracovala. O rok později se vlastně omylem dostal k programu CMC a s ním se začal věnovat skládání hudby. V tomto směru mu hodně pomohl jeho kamarád Rick (Richard Viduna), který se skládání hudby na Atari věnoval taky a jeho Amiga moduly zde najdete také. V roce 1996 si na krátko pořídil Amigu 1200, odkud pocházejí také jeho zdejší moduly.

Za své působení na Atari scéně si prošel i několika skupinami. Úplně první byla Marcosoft, což byl pouze on a zde vytvořil spoustu basicovských dem. Pak se přejmenoval na PPP (Poisons Pirates Products). Pod ním udělal basicovské mega demo o dvou částech, ve druhé byl pouze kreslený obrázek lemminga. Pak následovala spolupráce s Rickem pod společnou hlavičkou OLIMP, kde k sobě přibrali ještě BOLa (Balek Ondrej Laboratory) do skupiny Czech, kde vnikly jejich nejlepší dema (Lemmblaster a Who). Dnes se stále věnuje tvorbě hudby v programu SDCMC na skutečném 8-bitovém Atari. Kromě toho se věnuje tvorbě grafiky a mnoho dalšímu na Atari scéně.

Jako úplnou třešničku na dortu lze považovat vydání několik hudebních CD s jeho hudbou. Prvním z nich bylo v roce 2012 album Epic Fail, které uvolnil ke stažení zdarma. V lednu roku 2013 následovalo album Cyber City. Obě tato alba si lze zakoupit na klasické audio kazetě. V lednu roku 2014 vydal hned dvě alba, Dammed Worlds a Circus Bizarre. Jeho zatím posledním albem je Repulsed, uvedené v roce 2016.

You have no rights to post comments