M.I.P. Report

Diskmag MIP Report (Monkey Island Party) byl dílem skupiny Vertical Syndicate. Samotný diskmag vznikl přibližně na konci roku 1997. Jeho vzniku předcházela ve stejném roce srpnová stejnojmenná akce MIP. Tito západočeští maniaci, jejichž život se skládal ze samých večírků, byli nejen pohodoví, ale i dobří programátoři, grafici a hudebníci.

Lazy Jones byl velice schopný koder a společně s ostatními dokázal vytvořit dobrou úroveň enginu. Nezhálel ani grafik Id a vytvořil do něj spoustu velice hezkých clipartů. Za zmínku stojí, že celý diskmag běží pouze v 16 barvách Hi-Res. To z toho důvodu, že leader Verticalu Wincle si nepořídil Amigu 1200 a pořád pracoval na Amize 500. Hudbu tvořil Storm, který se zanedlouho od skupiny odloučil a připojil se k Horozontal Lamerz, a také Abortus (pozdější hudebník Vertical Syndicate).

Diskmag je naprogramován kompletně v Assembleru, ale i když funguje v multitaskingu, nelze přepínat klávesou AMIGA+M, což je škoda. Hlavní část redakce tvořil Lazy Jones (Milan Vyšata), Hologram (Jaroslav Bubeník) a Wincle (Vítězslav Novák).

You have no rights to post comments