AWB Magazín

Diskmag AWB Magazín vydávala v roce 1993 skupina CHARON Software. Vznik tohoto diskmagu přímo souviselo s diskmagem AMI. Vydávání nového diskmagu nebylo původně vůbec v plánu a původně byla pouze uzavřena dohoda s Tronikem (autor diskmagu AMI) o distribuci jeho diskmagu na území České Republiky.

Po získání části předplatitelů se nečekaně objevily negativní aspekty rozšiřování diskmagu AMI v naší republice. Slovenská strana se potýkala s problémy, čas utíkal a nové číslo stále nikde. Ani přímé jednání s Tronikem tehdy nepřineslo žádnou dohodu. Proto se redakce rozhodla vytvořit vlastní diskmag. Redakce nechtěla čekat příliš dlouho a proto bylo první číslo poznamenáno velkým shonem. Naprogramování celého diskmagu trvalo pouhý týden.

Redakce se v tomto diskmagu věnovala hlavně informacím ohledně her, programů, hardwaru, programování, kultuře a nezapomínalo se ani na naši scénu.

Diskmag je svým designem hodně podobný diskmagu ECHO. Naprogramován byl v AMOSU a to znamená, že barvami zrovna moc nehýří. K dispozici byl pouze pro předplatitele za cenu 44,- Kč (včetně diskety) + PD disk za dalších 21,- Kč.

You have no rights to post comments