Amiga Storm

Další poměrně neznámý diskmag a není se čemu divit, jelikož existují jen dvě čísla. Tvůrcem tohoto diskmagu byl Marek Sochůrek, který jej vytvořil v programovacím jazyce AMOS Basic. Snažil se vytvořit diskmag, který se měl zabývat převážně hrami pro Amigu. V plánu měl také jeho pozdější rozšíření o sekci užitkových programů a seznamovat čtenáře s novinkami i v oblasti hardware. Zajímavostí je, že autor dokonce založil firmu IGES, která se měla věnovat tvorbě her českých pro Amigu.

První číslo, které vyšlo v roce 1994 mělo mizerný engine a obsahovalo pouze několik recenzí her. Druhé číslo vydané až v roce 1997 (práce na něm byly zahájeny již začátkem roku 1995) bylo již o poznání lepší. Perfektní engine (i když stále AMOS) docela dost recenzí na hry + návody + další články (povídky atd.). Na třech disketách bylo i dost hudebních modulů.

Původní předpoklad, že druhé číslo vyjde již za měsíc od uvedení prvního čísla, tedy v říjnu 1994, vzal za své. Marek Sochůrek chtěl od základu vytvořit nový editor, který by umožňoval vkládání obrázků do textů, což nakonec protáhlo vydání druhého čísla, které se tak na svět dostalo až v únoru 1997. Druhým důvodem byl také kritický nedostatek článků a neochota Amigistů vůbec něčím přispět. Toto vše nakonec vedlo k jeho rozhodnutí, že práce na třetím čísle nebudou vůbec zahájeny.

Redakci diskmagu tvořil v podstatě jen IGES (Marek Sochůrek), který jej dokázal naprogramovat zcela sám včetně tvorby veškeré grafiky a textů. Hudbu zajišťoval ZP (Petr Zych).

You have no rights to post comments