Amiga Positive

Amiga Positive Team vydal první číslo diskmagu Amiga Positive v prosinci 1997. Společně jej tvořil Bolda (Lubor Sláma) a jeho kamarád E.N.I.F. (Přemek Fára). Později přibyli dva noví redaktoři - BAD (David Třeška) a JIP (Jirka Plaček).

Hlavní rozdíl oproti ostatním diskmagům byl znatelný hned na první pohled a to díky tomu, že nepoužíval žádný vlastní engine na prohlížení textů a obrázků. Celý diskmag bylo možné zobrazit pomocí jakéhokoliv internetového prohlížeče, protože vše bylo vytvořeno ve formě HTML stránek. Autory doporučovaná minimální konfigurace byla trocha FAST RAM, pár datatypů, obrazovkový mód s alespoň 64 barvami a jako prohlížeč AWEB (ten kvůli ARexxovým skriptům).

Po obsahové stránce v něm naleznete úvodník, recenze hardwaru a pravidelné přiblížení AMINET CD. Co se týče softwaru, spolu s různými vylepšeními Workbenche (utility, patche, apod.) je popsán prakticky jakýkoliv jiný software. Pro fanoušky hudby a grafiky se v něm nachází rubrika Gfx a Muzika, kde je možné najít recenze na programy určené právě pro ně. Nezapomíná se ani na grafická dema a samozřejmě i herní maniaci si přijdou na své, pro ně je připravena rubrika „Šílenství pařby“. Ochuzeni nejsou ani programátoři, kteří se snaží něco stvořit v AmigaE, BlitzBasicu nebo dokonce v assembleru.

You have no rights to post comments