Satori

Slovenskou skupinu Satori založil v roce 1995 programátor Zdeno Hlinka alias Zden, který je na demoscéně znám hlavně díky svému konzistentnímu zaměření na abstraktní, rušivá dema hlavně pro PC. Samotná dema začal tvořit už od roku 1995, kdy založil skupinu Satori. Od roku 2000 pak pod touto značnou uváděl všechny své produkce a založil vlastní firmu, poskytující různé multimediální řešení.

V roce 1993 a 1994 byl mezi několika studenty (Zden, Skywalker, Infi), které napadlo uspořádat na vysoké škole první ročník dnes již legendární demoscene párty Demobit. Tuto akci se pak v roce 2017 rozhodl obnovit a od té doby již úspěšné proběhlo několik dalších ročníků.

Zden dodnes aktivně tvoří dema, kde využívá své znalosti s nízkoúrovňovým programováním. Po deseti letech svého působení na demo scéně pak dosáhl takové úrovně, která mu umožnila realizovat jeho původní sen, kterým byla tvroba vizuálních efektů na živých koncertech. Právě pro tento účel si nakonec naprogramoval vlastní visuální program zvaný Circulation, který je v dnešní době už v podstatě pokročilý softwarový video mixer.

You have no rights to post comments