United Electronic Crazies

Jak už to tak bývalo v době osmibitů, počítače dětem vybírali rodiče. Takže šťastnější z těchto pánů vlastnili Atari 800 XL (Lunchie, Pic, Ataman, Over a Helmuth), někteří Sam Coupe (Kabi) a někteří obyčejné PMD (Roger). Postupně však začali pokukovat po 16-bitových počítačích a jejich volba, kromě ataristů jejihž volba padla na Atari ST, padla právě na Amigu. Nakonec ale i ataristé dali přednost kvalitě a definitivně přešli na Amigu. To nakonec dopadlo tak, že v létě 1992 si ti bohatší koupili Amigu 500+ (Ataman, Luchie, Over).

Netrvalo dlouho a společně se začali snažit programovat. Cílem bylo konkurovat diskmagu GURU, což nakonec zavrhli a začali se věnovat vlastní tvorbě. One (Binary Mystery) a Ataman chtěli tvořit systémové programy, Lunchie se chtěl věnovat spíše hrám a demům. Ataman nakonec začal pracovat na vlastním hypertextovém prohlížeči. V březnu nebo dubnu následujícího roku si Kabi koupil Amigu 1200. V létě 1993 dostali One a Lunchie pracovní povolení do Anglie, z které si přivezli své Amigy 1200.

V této době pokračoval v práci pouze Ataman (nějaká střílečka), zatímco One a Lanchie se snažili dodělat ve škole zkoušky a vyrazit za hranice. Než se vrátili se svými novými Amigami, přidal se k této skupině ještě grafik Pic a Helmuth si také koupil Amigu 1200.

Luchie po příjezdu zjistil, že už nemůže opakovat neúspěšné zkoušky před odjezdem a že bude musel opakovat celý ročník. Proto začal se Zerem pracovat na hře BrainStorm.

Nikdo nakonec neví jak se to stalo, ale tato skupina se najednou rozpadla. Je možné, že začátkem byl Lunchieho odchod od Quida k PICIům. Ataman začal kompletně přepisovat svojí střílečku, ale toho nakonec zanechal a dále se věnoval pouze vývoji svého prohlížeče nazvaného Hyperion (ten nakonec uveden nikdy nebyl). Lunchie měl skoro dokončenou verzi hry BrainStorm, ale čekalo se na vyjádření firmy Black Legend, která ale chtěla raději nějakou strategii nebo simulátor.

You have no rights to post comments