Fabiness

Mezinárodní skupina, kterou v roce 1997 založil hudebník a swapper Melfis (Björn Johansson). Skupina fungovala jak na Amiga platformě, tak i na PC.

Pro nás jsou zajímaví hlavně tři členové skupiny ze Slovenska, přesněji JohhnyZ (Zahurančík Jan), Max (Max Richard) a Sante (Dvořák Dalibor).

Max (Max Richard) byl vynikající 3D grafik, který dodnes působí v oblasti profesionální grafiky, grafického designu a multimédií. Ukázky z jeho prací naleznete na stránkách richardmax.sk.

Druhým členem byl Sante (Dvořák Dalibor), slovenský coder, původem pocházející z Čech. Jeho prvním počítačem byl bratrancův Didaktik M, přes kterého se dostal k Amize 600 a Amize 1200. V roce 1998 opustil skupiny Fabiness a Magic Owls a připojil se k polské skupině Absurd, jako coder.

Třetím a posledním členem členem byl JohhnyZ (Zahurančík Jan), který spolupracoval se skupinou jako hudebník jen krátce. Skupina jej oslovila, jestli by bylo možné použít jeho modul Watch I Fly do jednoho ze svých dem. Modul sice nakonec použili, ale špatně nastavili timing, takže zněl trochu jinak než původní originál. Pak následoval ještě jeden modul, v kterém si kdy si JohhnyZ hrál se Sound Studiem. Dnes je autorem vynikajícího emulačního prostředí AmiKit, který pomáhá mnoha lidem najít cestu zpět k Amize. České a slovenské uživatele však blokuje a pro přístup na jeho stránky musíte použít nějaké VPN nebo zahraniční proxy.

You have no rights to post comments