DreamTek

Karvinská skupina, která dříve vystupovala pod názvem SMS. Za svou existenci vytvořili jednu funkční hru Golden Tetris a dvě další nedokončili. Pod názvem DreamTEK vytvořili přehrávač audio CD nazvaný DreamPlayerCD, který byl uvolněn jako freeware s možností registrace. Následoval program Šťastných 10, generátor pro populární sázkovou hru a rozpracovaný dungeon.

Vedoucí postavou celé skupiny byl AGASlayer (Kristen Boleslav), který se narodil v roce 1977 v Havířově. K počítačům se dostal přes svého bratrance, u kterého poprvé uviděl PMD-85, na kterém hrál jen hry. Jeho soused měl Commodore 64 a sousedka Atari 800, které občas navštěvoval. Hráli různé hry a společně dolámali desítky joysticků. Pak ale jeho soused prodal Commodore 64 s tím, že bude mít něco lepšího. Jeho otec mu přivezl z Německa Amigu 500 z přídavnou pamětí a hodinami. Poprvé tak viděl Amigu 500 jak na ní kamarád skládal nějaký modul. Seděl a žasl, jak to může fungovat. A pak to zase začalo.

Jeho bratranec si potom koupil Amigu 600 a nastaly velké výlety za bratrancem a hraní SWOSu. Když si pak ale jiný kamarád koupil Amigu 1200, byl už naprosto rozhodnutý. Koupit si svůj první počítač! A tak mu děda jednoho dne dal peníze a hned si jel koupit Amigu 1200. Koupil jí úplně čistou, bez pevného disku s hodně disketami. Celou noc jen hrál a testoval. Začalo pak období velké výměny stovek disket. Týden po její zakoupení mu bohužel zemřel dědeček, který mu jí vlastně koupil. Na Amize hodně hrál, jeho oblíbenou hrou byl SWOS, bavil se s 3D grafikou. Rád psal články, psal pro polský časopis MAGAZYN AMIGA a později i pro dva nejlepší české diskmagy AmigaCS a Top Secret.

Před založením skupiny Harvester byl členem skupiny Dreamtek, kde plnil funkci swappera a text writera. Zároveň byl členem polských skupin Proximall a NIEROBY. Postupem let se stal častým přispěvatelem do papírových časopisů Magazyn Amiga (PL), Amiga Computer Studio (PL), pak i pro Amiga Review (CZ). Jeho texty se však objevily i v diskmazích AmigaCS, Top Secret, Taboo (PL), Exit, Beret (PL) a vlastních projektů jako TWISTER a Amiga Continued.... Dodnes žije v Havířově. Pracuje v Karviné jako zaměstnanec státní zprávy.

S grafikem PiosOne (Šedivý Marek) se seznámili až při studiu na Vysoké Škole Báňské v Ostravě. Znali se sice již od vidění z průmyslovky, ale v té době však ještě nevěděli, že jsou oba Amigisté. V době kdy se o sobě dozvěděli, pracoval již PiosOne jako správce sítě na Městském úřadě v Bohumíně.

PiosOne (Šedivý Marek) se poprvé s počítačem setkal asi v páte třídě na výstavě Zenit, kde chodil po škole hrát River Raid. Jeho prvním počítačem bylo Commodore 64-II a později Amiga 500. Tu nakonec nahradila Amiga 1200 v toweru, Blizzard 1240/40MHz, 16MB RAM, SCSI kit, CD-RW mechanika Yamaha 4260, CDROM Toshiba, disk WD 3.1GB, HD disketová mechanika, interní scandoubler, Fast ATA a 15" monitor.

Jeho působení na scéně se začalo psát ve skupině SMS pod přezdívkou Mark, ale to bylo dost prvoplánové (podle jména), takže si jí nakonec změnil na PiosOne. Stalo se tak díky Mamediím, kde při registraci měl zadat nick a jako heslo si zvolil "piosone". To proto, protože někde na internetu četl o novém systému pOS, kterému říkal "pios". Jenže "pios" se mu zdálo na heslo moc krátké, tak tam přidal "one". Jenže v náhlém pomatení mysli zaměnil nick za heslo. A jelikož nicku "Mark" se chtěl již delší dobu zbavit, tak si ponechal původní heslo a nick PiosOne.

Nakonec byla situace kolem skupiny DreamTek špatná. Hrozil rozpad, což měl na svědomí stroj zvaný PC, který začínal u jednotlivých členů převládat.

You have no rights to post comments