4-TM (Four Track Magic)

První informace o této skupině se objevily už v roce 1990. Tehdy Jiří Fencl (ještě pod přezdívkou MadMax) vydal pro ZX Spectrum u vydavatelství Proxima svou první hru ATP Tour Simulator. Ve stejném roce pak přidal i textové hry Indiana Jones 4 - A zlatá soška Keltů a Tom Jones a zlatá soška Inků. V roce 1991 se dal dohromady s Ondřejem Kárným (pod přezdívkou Orin Soft) a společně vydali logickou hru Letris.

V roce 1993 je však společně s Dr.Vanmarem spojila společná záliba v poslechu elektronické hudby. Tento vliv se nakonec také silně projevil i v jejich produkci. Své první intro, nazvané UMF 1 (Useless Music File), pak oficiálně představili v říjnu 1993 během podzimní demo párty Resetkání '93 v Brně. Ke konci stejného pak uvedli ještě svůj musicdisk nazvaný Enjoy The Silence, na kterém se objevilo devět remixovaných skladeb známé hudební skupiny Depeche Mode. V průběhu následujícího roku pracovali i na svém dalším musicdisku nazvaném AMU-LATOR II+, který ale už nebyl nikdy dokončen. Na začátku 90. let se dokonce rozhodli společně založit kapelu. 

Dr.Vanmar skládal hudbu už na střední škole, takže o repertoár bylo postaráno. Zanedlouho se však rozešli a Dr.Vanmar se osamostatnil. Od té doby vystupuje pod svým uměleckým pseudonymem Janne Marvannen ve skupině Lakeside X společně s Robertem Brojem a Igorem Dvorským. Lakeside X je synth-popová kapela sídlící v Praze. Jejich zvuk byl často přirovnáván se skupinám jako Mesh, De/Vision nebo Depeche Mode.

Mr.Avalange (Fencl Jiří) se postupem času začal zajímat o tenis a dokonce působil jako trenér u fedcupového týmu, vedl Ivetu Benešovou a nyní koučuje Lucii Hradeckou. Kromě toho dokonce vyvinul aplikaci Resultina, která pracuje s tenisovými výsledky ze všech turnajů po celém světě.

Fractalus (Kárný Ondřej) se nakonec začal živit jako profesionální programátor her jako např. Test Drive: Ferrari Racing Legends, Shift 2: Unleashed nebo Hunting Unlimited 2010 a mnoha dalších...

You have no rights to post comments