Atomic

Nápad na založení vlastní skupiny Atomic dostal Noro (Josef Němec) během jedné dlouhé cesty vlakem o prázdninách roku 1998. Brzy po založení měla tato skupina už tři stálé členy. Těmi byl Noro (Němec Josef), Vet (Kailová Věra) a Nashm (Hyánek František).

Na jedné z Votických párty se zúčastnili soutěže se svým obrázkem a hudbou. Na následující Apocalypse párty představili jeden "trochu šílený" modul s hláškami z videa natočeného Norem, společnou grafiku Nora a Vet.

Skupina oficiálně nikdy nezanikla a Noro pod její hlavičkou prezentoval ještě několik svých výtvorů na párty ArtWay 2007. Oficiální ukončení prohlásil Noro až v říjnu roku 2011.

Zakladatelem a hlavní postavou skupiny byl Noro, který občas přispíval články i do diskmagu AmigaCS a časopisu Amiga Continued... Dlouhou dobu byl pravidelným návštěvníkem mnoha Amiga akcí u nás, kde je zdrojem zábavy a humoru. Noro se v průběhu doby pokoušel získat do skupiny i několik coderů, což se dlouho nedařilo. Až nakonec se této pozice ujal Abby (Pausar Vlastimil). Společně tak vytvořili pár zdrojových kódů, ale nakonec z nich žádné demo pořádně nikdy nevzniklo. Před několika lety, když mu bylo přibližně 40, spáchal Abby bohužel sebevraždu.

Skupinou následně prošel také Walki (Pauler Jan), který měl na starost různé věci kolem e-mailové komunikace (swapper), hardwaru a trochu i 3D grafiku.

Vet (Věra Tománková / Kailová) pochází z malého moravského městečka Fryšták. Do roku 1999 bydlela na Moravě, kde sdílela Amigu 1200 se svým otcem. Pak se společně s Norem přestěhovala do Plzně, kde pracovala na jeho Amize. Po dvou letech (2001) se však rozešli a Vet se nevrátila zpět k rodičům, ale rozhodla se najít si byt v Plzni. Finančně na tom nebyla ideálně, proto se musela uskromnit a pořízení vlastního počítače nebyla zrovna první položka na seznamu věcí potřebných k životu. Tak se postupně z totálního závisláka na počítači a internetu, stal téměř poustevník. Když za čas zatoužila po nějaké té technice, tak si koupila digitální foťák a začala se ubírat trochu jiným směrem. V roce 2009 se přestěhovala z Plzně do Žatce. Na čas strávený s Amigou velice ráda vzpomíná.

K počítačům se dostala už jako malé dítě, když jim rodiče koupili na hraní Didaktik Gama. Následovaly dvě ZX Spectra a jedno PC 286. První Amiga co viděla, byla Amiga 500, kterou měl její strejda. A tak jim otec koupil Amigu 1000, u které ale po čase odešla disketa s Kickstartem a bylo po zábavě. Strýc jim nakonec věnoval svou Amigu 500, která jim sloužila další dva roky. Po tom si našetřili na vlastní Amigu 1200.

Dnes je jejím největším koníčkem fotografování. Od fotografování krajinek a českých památek se dostala až k fotografování lidí, jejich portrétů, aktů i svateb.

You have no rights to post comments