Raptors

Skupinu Raptors společně založil Artie a Muph, kteří počítačům propadli již v šesté třídě základní školy. Na jaře roku 1991 koupili rodiče Artiemu tehdy oblíbený Didaktik M. Takové štěstí však neměl Muph, jehož Didaktik M byl podmíněn dobrými školními výsledky. Mezitím již Artie začal tvořit programy a začal si říkat HighlanderSoft. Po vysvědčení stejného roku se dočkal i Muph, který za výborné školní výsledky dostal také Didaktik M. Snažil se podobně jako Artie začít programovat, ale brzy pochopil, že tohle nebude jeho oblast. A tak našel zalíbení v hudbě a za svůj pseudonym zvolil DigiSoft.

Jako nerozluční partneři DigiSoft & HighlanderSoft tvořili software, který nikdy nespatřil světlo světa. Možná na pár vyjímek, kterými byla Artieho textovka Centaurix a Muphův MusicFile, který přehrával dvoukanálovou hudbu v Basicu. Potom se rozhodli pro spojení svých jednočlenných skupin, z kterého vzešla dvojčlenná skupina s názvem Rainbow Way. Začali tvořit dema (vlastně bylo jen jedno a jmenovalo se PowerPlay). To už byl Muph vybaven hudebními editory - Orfeus a ZX-7.

Jednoho dne je však k sobě domů pozval Bzuk (jeden z bývalých šéfů místního Sinclair Clubu) za účelem předání materiálů na nedodělanou textovku. A zrovna zde poprvé uviděli Amigu. Bzuk zapnul monitor a na něm se objevila ruka držící disketu a do mechaniky putovala disketa s nápisem Phenomena. Toto byl zlomový bod, kdy Muph zatoužil po Amize a začal si psát seznam toho, co by mohl prodat. Byly na něm i modely lodí a letadel, které jeho otec v mládí pracně vyrobil. Byl tam i Didaktik. Artie zůstal pesimistou a dál se věnoval Didaktiku a sbíral dema na AY.

9. října 1994 se však Muph dočkal a s celou rodinou se vydali pro Amigu do Pardubic. A tento den se začíná psát historie skupiny Raptors. O rok později tato dvojice vydává první číslo diskmagu A-Gate.

You have no rights to post comments