Exit

.

Magazín pro scénu, alternativu a new art. Tak bylo v roce 1993 představeno první číslo českého scenemagu pro Amigu, za jehož tvorbou stála legendární skupina Vectors. Vznik názvu diskmagu byl inspirován demem Voyage od Razor 1911, kde bylo úplně posledním slovem právě Exit.

Exit už od prvního čísla nabídl perfektně propracovaný engine a bohaté informace z české i zahraniční Amiga scény obohacené rozhovory se zajímavými lidmi ze scény. Pohodové počteníčko doplňovala kultura, kde bylo možné si přečíst o hudbě, filmu, ale i nějaký ten vtípek. Exit neměl být nikdy diskmagem pouze jedné skupiny, každý měl možnost do něj zaslat svůj článek. Táto výzva se bohužel dočkala jen minimální odezvy, což nakonec vedlo k zastavení prací na dalších číslech.

K vydání posledního, 10. čísla byla skupina Vectors přemluvena několika lidmi ze svého okolí. Při sestavování obsahu se vyskytly problémy provázející snad všechny české diskmagy - velký nedostatek nových článků. I proto byli autoři nuceni uchýlit se k jakémusi výběru toho nejlepšího ze všech starších čísel a těmito články z větší části naplnit poslední číslo. Tento výběr z toho nejlepšího se nevyhnul ani hudbě. Poslední číslo obsahovalo moduly ze všech předchozích čísel včetně dvou zcela nových.

Diskmag byl šířen zcela zdarma, redakce si však účtovala manipulační poplatek 10,- Kč. Zároveň s časopisem Guru se jedná o nejznámější český diskmag.

You have no rights to post comments