Shock

Slovenský diskmag, za jehož vydáváním stála skupina Destination Zero, která si hned na začátku stanovila hodně vysokou laťku. Na rozdíl od jiných diskmagů chtěli vydávat nová čísla v rozmezí dvou měsíců, tedy podobně jako v případě starého a osvědčeného GURU. Zaměření mělo být opět klasické. Tedy se v něm měly objevovat aktuální recenze programů a her, včetně nejnovějších zpráv a nějaká ta kultura.

První číslo bylo připraveno ve velkém spěchu a to bylo poznat také na jeho provedení. Obsahově ho vytvořil v podstatě jen Night Wolf, zatímco Orc měl na starost vytvoření samotného enginu diskmagu. A jelikož oba neměli moc zkušenostní s grafikou, tak o úvodní obrázek se postaral polský grafik SEQ. O design diskmagu se postaral Maverick.

Nicméně, proti původnímu předpokladu, že druhé číslo vyjde již v průběhu února 1996, se nové číslo objevilo až v dubnu. Při tvorbě nového čísla se však podařilo šéfredaktorovi nešťastně naformátovat svůj pevný disk, na krém byly již finální verze všech článků. Redakce však měla alespoň zálohovány ještě jejich neupravené verze, tak nemusela začínat úplně od nuly. V průběhu března se pak podařilo všechny články znovu upravit a poslat je Orcovi, který dával celý diskmag dohromady. A tady je nutné si uvědomit, že doba internetu byla ještě hodně daleko, takže všechno muselo projít službami Slovenské pošty. A aby to nebylo moc jednoduché, tak se zásilka vrátila zpět. Disketa s články potom ještě několikrát cestovala, až se nakonec v polovině dubna dostala k ORCovi. Od druhého čísla se o grafiku již začal staral MigadeAth, což mu vydrželo až do konce.

Ač se problémy s druhým číslem už zdály být zdárně zažehnány, tak se třetí číslo objevilo až v listopadu. Hlavní změnou byla změna na pozici hlavního codera, kterým se stal Radi-Ator. Celý engine byl už vytvořen čistě v assembleru, přinesl nový design, nové články a novou hudbu. Ve skupině v té době došlo k vnitřním problémům, které nakonec vyústili až k vyhození codera Orca. Nedlouho potom se osamostatnil, a tak si založil vlastní skupinu Another Dimension.

Poslední číslo se objevilo až v srpnu 1997. Diskmag byl k dispozici zcela zdarma.

You have no rights to post comments