Sabotage

První číslo swapmagu Sabotage se objevilo na konci dubna roku 2000. Bylo jej možné šířit pouze na disketách pomocí normální, klasické pošty. Aktuální číslo tedy nebylo možné nahrávat na internet. To bylo možné teprve až po uvedení následujícího čísla. Poslední číslo vyšlo v prosinci roku 2001.

Autorem swapmagu byl Láhve (Hrdlička Radek), který jej vydával nejdříve pod hlavičkou skupiny Reason a po jejím rozpuštění jej přibral zpět pod křídla skupiny Horizontal Lamerz. Nápad na jeho vydávání dostal ve chvíli, kdy už ho nebavilo být na někom závislý, chtěl dělat diskmag, ale na to by sám nestačil. Mnohem více ho bavilo sbírat hlasovací lístky a podobné věci kolem scény. A k tomu je swapmag přímo ideální. Při volbě jeho názvu se inspiroval stejnojmenným videoklipem skupiny Beastie Boys. Vlastně celý design je převzatý právě z černobílého stylu tohoto klipu. Design vytvořil ID / Vertical Syndicate, a ani v budoucích číslech se neměl měnit.

Původním plánem bylo vytvořit něco odlišného, zvláštního a stylového. Hlavním záměrem bylo šíření jednotlivých čísel jen snailem (klasickou poštou), později tak nějak vyplynuly další speciality, jako např. vždy originální hudba a introscreeny stvořeny jen pro Sabotage a těmi nejlepšími. To se Láhvemu dařilo již od prvního čísla, téměř všichni muzikanti, které oslovil, nadšeně přikývli, přestože Sabotage nikdy neviděli ani o ní neslyšeli.

You have no rights to post comments