ECHO

.

Vznik diskmagu ECHO se datuje na rok 1995, kdy se objevilo jeho nulté číslo, které bylo na rozdíl od těch následujících volně šiřitelné. Následující čísla pak byly k dispozici pouze formou předplatného za 37,- Kč. Tento diskmag vydávali společně skupina LSA a Lukáš Kubík, kterého později ve funkci šéfredaktora nahradil Pavel Štěpán.

Už v úvodu nultého čísla se autoři přiznali k inspiraci diskmagem GURU, který právě v této době přestával vycházet. Tato inspirace byla viditelná hlavně při pohledu na hlavní menu. Stačí si představit hlavní obrazovku GURU, odmyslet si všechna grafická vylepšení, jako např. barevné přechody v liště s ikonami a měli jste vcelku přesnou představu o vizuálním vzhledu diskmagu ECHO.

ECHO nebyl klasický diskmag. Orientace na "scénu" byla minimální, svým obsahem se orientoval spíše na uživatelské recenze hardwaru, softwaru apod. Mimo klasický diskmagový obsah se zde objevovaly i kulturní rubriky apod. Ačkoliv kvalita autorských příspěvků stále stoupala, design samotného diskmagu ustrnul a až na drobné úpravy se příliš neměnil. Pro poslední čísla připravoval design tehdy začínající grafik Brooch (Jan Brož) ze skupiny Horizontal Lamerz. Mnohé z nápadů pak byly použity v prvních číslech Top Secretu, kam část redakce posléze přešla.

První ročník tvořila čísla 00. až 06. Nové čísla se objevovala pravidelně každé dva měsíce. Od čísla 07. se již jedná o druhý ročník, v kterém zároveň došlo ke změně periodicity diskmagu. Nová čísla se tak měla objevovat co 4 měsíce, protože se stále hůře dařilo zachovávat dvouměsíční termíny.

You have no rights to post comments