Magic Birds

Sourozenecká skupina, kterou tvořil Vladimír a Pavel Čížkovi. V roce 1993 ukončili kvůli škole veškeré práce na své hře Brainstorm a nakonec nebyla nikdy dokončena. Spolupráce na zvuku ke hře se skupinou HMC nedopadla moc dobře, nicméně o hru údajně projevily zájem i některé zahraniční firmy.

V roce 1998 pracovali na hře Desolate World, kterou měla dokonce vydat známa firma Vulcan. Desolate World měl být návrat ke klasice. Byla to vlastně pocta jedné z nejlepších her - Gods od Bitmap Brothers. Ovšem doba vydání už byla těžká a vydavatelství řešilo zapeklitou otázku. Zaujme vůbec spotřebitele? Sice kvalitní hra, které stačí ECS Amiga s 1MB paměti a běhá pouze ve dvaatřiceti barvách? Právě kvůli tomu vydavatelství s vydáním váhalo. Problém byl v tom, že lidé přestávali kupovat dokonce i nejnovější výborné hry pro tehdejší high-end Amigy! Navíc už to byla doba, kdy i na Amize už propuklo 3D šílenství a lidé od platformy ve velkém odcházeli.

Desolate World buď neměla vyjít vůbec (pokud by nebyla dokončena dostatečně rychle), nebo by byla uvedena pouze jako budgetový titul za 9.99 liber. A jak se nakonec ukázalo, nakonec nevyšla vůbec.

You have no rights to post comments