PICI (Píči)

Skupinu Píči (název byl recesí) společně založili v roce 1992 dva kamarádi - Buh (Vladislav Dvořák) a SirDan (Dan Seknička) u něj v bytě. Název znamená chlapíci, co pijí pivo. Rozhodně si neplést s ženskými pohlavními orgány ;)

Hlavním coderem byl Buh (Vladislav Dvořák), který se začal zajímat o počítače už v roce 1983 na kroužku programování na počítači SAPI-1. Postupem času si pořídil Sharp MZ-800 a nakonec Amigu, kterou nakonec definitivně vystřídalo PC. Jeho působení na scéně mu ale nakonec dalo do života hlavně slušný základ do programování.

Hned v prvních demech bylo hodně patrné, že skupina postrádá schopné grafiky, což ji degradovalo za tehdy nejlepší skupinu Bohemu. Funkci grafika tak zastával Buh, který byl donucen pracovat s Deluxe Paintem. Mezitím však zahájili spolupráci s Beenou (Vladař Karel) a Hamounem / Flipperem (Zikmund Tomáš) ze skupiny Slimmers. Následně se ke skupině přidali dva hudebníci - Chaos (Jan Mocňák) a Tracker (Patrik Foque). Netrvalo dlouho a skupina vypustila své první demo Introduction.

Této skupině se jako jedné z mála podařilo zapsat do povědomí západní Amiga scény. Skupina PICI jako první v našem státě předvedla vysokou kódérskou techniku - první opravdu solidní vektorové demo z východního postkomunistického bloku pocházelo právě od ní. K pomalému rozkladu skupiny se začalo schylovat v průběhu roku 1995. K oficiálnímu zániku však došlo až v roce 1996.

You have no rights to post comments