Squadream

Skupinu Squadream založil v roce 1993 Master Crank (Radek Čermák), který se dal dohromady s Denetronem, který přešel na Amigu ze ZX Spectra. Jméno skupiny vymyslel Master Crank a jedná se o zkomoleninu anglických slov „Squad“ (četa) a „Dream“ (sen) čili taková četa snů.

squadream logo

Skupina se nejprve začala zabývat tvorbou dem a v roce 1993 vytvořila své první slideshow "Estray", které mělo premiéru na zimním Resetkání '93, kde ho do demo soutěže přihlásil Hologram (Jaroslav Bubeník). Jednalo se o slideshow celkem průměrné kvality, do kterého poskytl grafiku částečně Miras, jež byl v té době ještě členem skupiny Toayen. V této době však skupina stále ještě postrádala vlastního hudebníka. Master Crank se však seznámil s Mr.Avalangem a Dr.Vanmarem ze skupiny 4-TM, kteří skupině s hudbou přeci jen trochu pomohli.

Někdy o vánocích roku 1994 přišel Master Crank s nápadem na vytvoření vlastní hry a tak se zrodil projekt John Merrick (akční střílečka). Jak se pomalu blížilo jarní Resetkání '94, tak Master Crank začal kreslit grafiku do stroboskopického techno dema "Obliterator", do kterého hudbu složili chlapci z 4-TM. Před prázdninami roku 1994 začal Master Crank společně Denetronem naplno pracovat na své střílečce. Jelikož Master Crank potřeboval na výpomoc svého bratra, přibral jej jako třetího člena Squadreamu pod přezdívkou Mace.

Ale pouze bratr Master Crankovi nestačil a tak přibral do skupiny ještě Mirase ze skupiny Toayen (což byla vlastně příčina polo-rozpadnutí Toayenu) jako pomocného grafika a nakonec také jako textaře Holograma.

You have no rights to post comments