YXES

Bratrská skupina z Nového Boru, jejíž základ tvořil jako grafik Axel (Novotný Libor) a jako hudebník CheeseGuy (Novotný Viktor). Jako coder je doplňoval Tomasoft (Müller Tomáš).

CheeseGuy v podstatě tvořil hlavně pro skupinu Division, s kterou spolupracoval už na demu Morbid Visions. V něm se objevila i jeho hudba Resetkani. O rok později obsadil na stejné soutěži 2. místo a do třetice pak dokonce vyhrál, když již měl vlastní sampler a nahrál krátkou kytarovou sekvenci na španělu a vlastní vokál a zplodil s tím takovou nic moc píseň. Ale živá kytara prostě zněla dobře :-).

Následně spolupracoval ještě s jedním kolegou (snad Spitfirem) na tvorbě musicdisku, kde oba měli oba tak 3 - 4 songy. Na zakázku následně tvořit ještě modul pro jakousi českou adventuru, kde se část odehrávala v pyramidě. Autorům poslal první nedokončenou verzi, která se ve hře nakonec objevila a z autora projektu jen náhodou na Resetkání vymámil alespoň jednu kopii hry. Různých modulů měl kolem stovky, většina stála za starou belu, Bylo to takové zkoušení možností, studentské projekty. Pak mu Amiga umřela a bylo po srandě. Dnes šéfuje nejlepšímu šachovému klubu v ČR a od té doby se i naučil celkem obstojně hrát na kytaru, tedy hudebně zcela nezakrněl:-).

Axel byl a je starší bratr CheeseGuye. Původně se zaměřil na kreslení hlavně pro Amigu 500 a o něco později přešel na Amigu 1200. Jako hlavní coder skupiny se stal Tomasoft (Müller Tomáš), který dokázal výborně programovat v assembleru.

Společně vytvořili nějaké hry a menší programy, jedním z nich byl Sokoban, který se dal i programovat. Byl určený pro více hráčů a spoustu dalších funkcí. Pak nějaký databázový software, apod.

You have no rights to post comments